Stichting Montferland Marketing kan zich, dankzij gemeentelijke subsidie, ook in 2022 weer actief inzetten voor de promotie en marketing van Montferland.

Wij, als stichting Montferland Marketing, zij natuurlijk erg blij dat het college van B&W besloten heeft om tachtigduizend euro toe te zeggen voor de promotie en marketing van Montferland. Wij kunnen dus de door ons ingezette werkzaamheden met dezelfde intensiteit voortzetten, maar realiseren ons dat wij, gelet op het toegekende bedrag, keuzes moeten maken in de activiteiten en werkzaamheden. Toerisme is een erg belangrijke pijler voor Montferland en verdiend derhalve dan ook een grote, sterke en professionele inzet.

Om toeristisch Montferland optimaal op de kaart te zetten, waar economisch Montferland de vruchten van kan plukken, zijn stevige investeringen nodig, investeringen die zich op de lange termijn terugbetalen. Om mij in plattelandstaal uit te drukken;

Als een boer wil oogsten, zal hij eerst moeten zaaien”.

Rob Vister

Voorzitter stichting Montferland Marketing

Montferland is een uniek gebied en heeft bezoekers veel te bieden. Het Bergherbos, met zijn heuvels en de uitkijktoren in Stokkum, glooiende wegen en pittoreske dorpen, vormen samen een paradijs voor wandelaars en fietsers. Het indrukwekkende kasteel Huis Bergh en de historische kasteelstad met het Stadsmuseum geven kasteelstad ’s-Heerenberg een middeleeuws karakter, waar cultuur en historie samenkomen. Recreatieplassen, zoals Stroombroek in Braamt en de Nevelhorst in Didam zorgen voor recreatie en ontspanning. Gastvrije en sfeervolle hotels, campings, B&B’s en restaurants met gezellige terrassen zorgen voor een aangenaam verblijf in Montferland.
De stichting Montferland Marketing zoekt voor het toeristisch informatiepunt in ’s-Heerenberg vrijwilligers die voor twee of vier uur per week gastvrouw of gastheer willen zijn voor bezoekers van het informatiepunt. Het toeristisch informatiepunt is vanaf 1 mei t/m eind oktober van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. In de periode van 1 november tot 1 mei worden de openingstijden aangepast. De gastvrouwen en gastheren ontvangen de bezoekers met een gezellig praatje en voorzien hun van informatie op het gebied van bezienswaardigheden, wandel- en fietsroutes en andere toeristische informatie wat er zoal in Montferland en directe omgeving te doen is. Voor meer informatie: Rob Vister tel. 0642480389 of info@montferlandmarketing.nl

Het jaar is fantastisch begonnen met een hele gave actie van Colonx Theatertechniek uit Zeddam.

Bekijk op Ontdek Zeddam 12 prachtige foto’s en een leuk filmpje van Robin Sommers.

Deze wintertijd gebruiken we onder andere om een basis neer te zetten voor de eerste dorpen sites. Met als voorbeeld Zeddam zijn we nu ook begonnen met Didam, Beek, Stokkum , Braamt, Elten en Emmerich. In elk dorp ontstaat een werkgroep die meehelpt.

Ieder dorp krijgt veel aandacht en voor een aantal zijn we deze zomer al begonnen. We zijn of gaan ook in gesprek met alle ondernemers en organisaties in de desbetreffende dorpen.

Als voorbeeld :

Zeddam 

  • in beeld brengen van dit prachtige dorp via Montferland Media , nieuw foto en video materiaal.
  • in contact komen met alle stakeholders in Zeddam, ongoing proces.
  • realisatie van Ontdek Zeddam 
  • opname van activiteiten, evenementen in de marketingkalender van de Stichting Montferland Marketing
  • aanbodontwikkeling
  • support voor ondernemers, verenigingen en stichtingen

Deze winter zetten we de puntjes op de i voor het hele netwerk. We verheugen ons op een groot aantal enthousiaste deelnemers in de projecten en er is veel draagvlak voor onze inspanningen in het veld.  Alle politieke partijen spreken hun waardering en steun uit voor de Stichting Montferland Marketing en geven aan dat wij het zo goed hebben neergezet dat ons platform de basis gaat zijn voor een toekomstbestendige krachtige toeristische aanpak. Met een goed gevoel dus de winter in en nog harder knallen dan we al doen !

Fijne feestdagen !

 

 

 

Creatieve sessie met de mannen van Montferland Media. Nieuwe videoproducties besproken.