Enkele klusjes die als eerste opgepakt kunnen worden, van daaruit ontstaat er vanzelf meer werk.
- Deze wandelroutes moeten beschreven worden en er moet meer beeld bij .
- Op de site Montferlandmarketing.nl staan de bedrijven aangeleverd door de gemeente die bij recreatie & toerisme horen. Bij veel staat er nog een foto van de korenbloem. Hier moet beeld bij gezicht worden.
- De vrijwilligers zitten vol met verhalen over Montferland , hebben leuke tips of willen iets toevoegen aan informatie die ze nu moeilijk kunnen vinden. Laat ze eens beginnen dit op te schrijven op de notebook in een kladblok. Dus kom maar op met :
- tips
- verhalen
- informatie die ze missen onderzoeken en toevoegen
- als vrijwilliger op de tip maken ze ook dagelijks van alles mee, en hier zitten ook verhalen. Mensen die enthousiast hun ervaringen in Montferland delen, elk verhaal is weer een ‘review’ die vertaald kan worden in een blog/verhaal.
- Als je er vrijwilligers tussen zitten die ook actief zijn met een mobiel ( klinkt raar he 🙂 ) , dan kun je ze ook gaan inzetten om via instagram en vooral facebook actief te worden om bij te dragen met content voor de social media kanalen. Die betekent wel dat ze dus minimaal een eigen facebook account moeten hebben. Dit is overigens dé manier hoe wij de regio promoten en is leidend in de campagne.
- Facebook kanalen Montferland & Kasteelstad gebruiken.
- Plaats nooit meer dan 1 bericht en in een bericht max 3 foto’s . De meeste interactie vind je in de groepen, en met beeld en video hou je de mensen betrokken bij een kanaal.
- In een fotogroep als Montferland in beeld plaats je foto’s en geen tips over wandelroutes. Die wandelroutes plaats je in de groep Leuke uitjes.
- De Kasteelstad campagne is een op zich zelf staande campagne.
Jij kunt beginnen om de bovenstaande zaken te coördineren, ervoor te zorgen dat we dus goed beschreven en geïllustreerde wandelroutes krijgen. Foto’s bij de r & t index komen te staan. Dat vrijwilligers beginnen met opschrinven van hun tips en verhalen, deze verwerken wij dan tot blogs zodat ze hun verhalen ook online terug gaan vinden. Als er al dames zijn die facebook hebben dan zijn ze daar ook voor in te zetten maar ik zou beginnen met punt 1 tot en met punt 3. Learning bij doing.